Huidverbeterende gezichtsbehandelingen

Acne (puistjes) is een ontstekingsziekte van de talgklieren van de huid en is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Praktisch iedereen heeft er in meer of mindere mate last van of van gehad, met name in de puberteit. Acne kan ook ná de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

Prijslijst Acne behandelingen

 • Bindweefsel behandeling

  55,00
  40 min.
 • Acne behandeling

  57,50
  45 min.
  Passieve acne/ acne littekens
  Maak Afspraak
 • Skin & Age

  100,00
  90 min.
 • IK Medikal (bij chemo en zware medicatie)

  55,00
  60 min.
  Deze behandeling is speciaal voor de veeleisende huid die veranderd is onder invloed van chemo of zware medicatie. De nadruk van de behandeling zal liggen op het hydrateren, kalmeren en ontspannen van de huid. Meer informatie
  Maak Afspraak

 

(Jeugd) puistjes

Praktisch iedereen heeft in meer of mindere mate last gehad van acne of puistjes, met name in de puberteit. Echter komt acne het meeste voor bij mensen tussen de 15 en 25 jaar. Vandaar dat acne ook wel jeugdpuistjes wordt genoemd. Maar acne kan ook juist ná de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen. Maar ook peuters kunnen last hebben van acne. We noemen dit dan Acne infantum of neonatale acne.

Puistjes zijn eigenlijk kleine onderhuidse ontstekingen. De huid bevat namelijk kliertjes die talg (een beschermende en vettige stof) aanmaken. Bij acne is er dan sprake van een ontsteking of verstopping van deze talgkliertjes. Daardoor ontstaan er mee-eters, puistjes en pukkels. Je ziet ze vooral terug op de rug en het gezicht (met name je voorhoofd en kin) omdat dit de plekken zijn waar veel talgklieren zitten. Als je echter ook acne hebt op ongewone plaatsen zoals je oksels, liezen en billen, dan is er sprake van Acne ectopia.

De behandeling tegen acne

In de salon word er gewerkt met met milde en effectieve zuren , de behandeling word afgestemd op uw type acne, hierdoor word er een doelgericht acneprogramma opgesteld. Met dit programma wordt uw huid gereguleerd en zullen imperfecties verminderen. Hierbij ontvangt u tevens goede voorlichting over voeding, lifestyle en thuisverzorging.

In de salon zijn 2 intensieve acne behandelingen samengesteld;
1. IK Skin & Acne Pumpkin Program (45 min), actieve acne | €50,00
2. IK Skin & Acne Organic Peel Program (45 min), passieve acne/ acne littekens | €50,00

Patch test
Een week voordat er met de behandeling gestart kan worden word u in de salon verwacht voor een patch test. Hierbij breng ik de producten achter de oren of in de plooi van de arm aan om te kijken of u er eventueel een allergische reactie op krijgt, mocht dit niet het geval zijn dan kan er gestart worden met de behandelingen.

Het behandelingsdoel:
• Afremmen van de talgproductie
• Verminderen van de verdikking van de bovenste huidlaag waardoor poriën minder snel verstoppen
• Desinfecteren, verminderen en afremmen van ontstekingen (bij actieve acne)
• Stimuleren van de doorbloeding en cel vernieuwing waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt
• Verfijnen van de huidstructuur
• Verkleinen van het risico op littekenvorming

Acne kuren

Belangrijk om te weten: om acne goed te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig, het herstellen van acne heeft tijd nodig. Hoeveel behandelingen daadwerkelijk nodig zijn hangt af van de aard en de ernst van de acne en het gewenste effect. Daarom adviseer ik u een kuur (1x per 1 a 2 weken afhankelijk van uw huidconditie) gedurende 4 a 5 weken achter elkaar. Afhankelijk van de conditie van de huid is de kuur naar wens te verlengen.

SKIN & ACNE PUMPKIN KUUR PROGRAM
Deze kuur (4 x 45 minuten) bestaat uit vier behandelingen; | € 200,- *
Wanneer u deze kuur boekt krijgt u gratis een BeautyFace Spray Masker.

SKIN & ACNE ORGANIC PEEL KUUR PROGRAM
Deze kuur (4 x 45 minuten) bestaat uit vier behandelingen; | € 200,- *
Wanneer u deze kuur boekt krijgt u gratis een BeautyFace Spray Masker.

Naar alle behandelingen