MATCHA 抹茶 (Japanse groene thee poeder)
Een Japanse thee waarvoor theestruiken een paar weken voor de pluk overspannen worden met meterslange zonneschermen waardoor ze extra chlorofyl aanmaken en de blaadjes dus extra groen, gezond en smaakvol worden. De blaadjes worden gedroogd en fijngemalen en je drinkt dus eerder een soort gemalen theeblaadjessoep dan een aftreksel zoals we normaal met thee gewend zijn. Matcha smaakt een beetje bitter en hooiig en zal voor veel Westerlingeneven wennen zijn. In Japan is het de ultieme thee. Hierbij is de Matcha Tea Whisk onmisbaar voor het maken van een echte ‘groene’ thee!
Gebruik
JAPANS MATCHA TEA RITUEEL
In Japan heeft men het zetten van Matcha thee verheven tot kunstvorm, maar waar het op neerkomt is dat u ±60 ml water aan de kook brengt, terug laat koelen tot ±80°C en dit in een voorverwarmde theekom giet met daarin ongeveer een halve theelepel (± 1 gram) Matcha. Klop dit flink door met een soort scheerkwast van bamboe (chasen). De thee moet zijdezacht en een beetje schuimig zijn.